Терміни в поетичних творах Ліни Костенко (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті йдеться про особливості використання термінів у поетичних творах Ліни Костенко. Визначено, що терміни в поезії Ліни Костенко відображають науково-технічний прогрес, обізнаність ліричної героїні з сучасними технологіями, виступають логіко-смисловими центрами різного роду метафоричних побудов.
Keywords: терміни; метафора; метонімія; епітет; алегорія