Розумне слово як металексична характеристика (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті на матеріалі українського інтернет-дискурсу розглянуто метамовний коментар розумне слово, який супроводжує конкретні лексеми. Показано його важливість для дискурсивної самопрезентації мовної особистості, а також функції, що полягають у підтриманні бажаної тональності спілкування, створенні оцінного значення, запереченні позиції опонента риторичними аргументами.
Keywords: метамова; конотація; оцінка; вербальна самопрезентація; агональна комунікація