Шкільні підручники з української мови в аспекті гендерної збалансованості (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті подано аналіз шкільних підручників з української мови в аспекті гендерної збалансованості. Зокрема, звернено увагу на частотність використання творів відомих письменників / письменниць;  особливості відтворення на сторінках підручників образів чоловіків / жінок; наявність матеріалів, тематика яких має гендерне забарвлення.
Keywords: гендерний аналіз; гендерна диспропорція; гендерні стереотипи; гендерна збалансованість