Смислова основа віддієслівного словотворення (на матеріалі віддієслівних іменників) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті описується смислова основа творення віддієслівних іменників, аналізуються явища трансформації процесуального значення у предметне, характеризуються співвідношення між твірними дієсловами й похідними іменниками.
Keywords: метонімія; віддієслівні іменники; процесуальне значення; структурно-семантичні особливості; метонімічні перенесення