Семантична структура найменувань житлових будівель в англійській, німецькій, французькій, українській та російській мовах (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглянуто іменники, що позначають житлові будівлі в п’яти мовах: двох германських, двох слов’янських і одній романській. За допомогою компонентного методу здійснено аналіз семантики складових цієї лексико-семантичної групи, визначені дві інваріантні та одинадцять уточнювальних ознак, що по-різному реалізуються в кожній мові. З’ясовано, що серед уточнювальних ознак найпоширенішими
Keywords: семантика; компонентний аналіз; інваріантна ознака; уточнювальна ознака; найменування житлової будівлі