Лексико-семантична група «назви одягу» в романі Василя Шкляра «Залишенець. Чорний Ворон» (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті досліджено структурно-семантичні особливості лексичних одиниць  на позначення назв одягу, з-поміж яких виокремлено узагальнені  (родові) та конкретні (видові); останні диференційовано залежно від функціонального призначення предметів, які вони позначають, на: а) назви головних уборів; б) назви власне одягу; в) назви взуття; з’ясовано прагматичний потенціал стилістично обмеженої лексики в конкретних мовленнєвих ситуаціях.
Keywords: лексико-семантична група; назви одягу; сема; стилістичні особливості; значення