Семантико-прагматичні особливості слова письменник як репрезентанта концепту (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглянуто функціонування слова письменник як репрезентанта концепту АВТОР на матеріалі інтерв’ю, присвячених темі літератури. Проаналізовано його сполучуваність, відтінки значення, експресивне й оцінне навантаження. Наголошено на вербалізації загальноприйнятих та індивідуальних уявлень про письменника.
Keywords: концепт; структура концепту; оцінка; категоризація; стереотип