Багатокомпонентні біологічні терміни вторинної номінації (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглянуто багатокомпонентні біологічні терміни вторинної номінації. У межах трикомопнентних біологічних термінів виокремлено чотири структурно-семантичні типи:»прикметник + прикметник + іменник», «прикметник + іменник + прикметник», «іменник + прикметник + іменник», «прикметник + іменник + іменник». З’ясовано, що чотиричленні біологічні терміносполучення з-поміж багатокомпонентних термінів становлять меншість.
Keywords: вторинна номінація; аналітичний термін; компонент із переносним значенням; компонент із прямим значенням