Лексико-словотвірні типи іменників із суфіксом -ище в давній руськоукраїнській мові (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглянуто походження суфікса -ище (-iščе) та його похідних -oviščе/-eviščе, -лище, -нище; з’ясовано особливості їхнього функціонування у праслов’янській та давній руськоукраїнській мові; доведено, що висока продуктивність цього форманта створила підґрунтя для зростання його активності в наступні періоди розвитку мови.
Keywords: іменник; суфікс; лексико-словотвірний тип; праслов’янська мова; давня руськоукраїнська мова