Представлення концептосфери емоцій і почуттів паралінгвальними фразеологізмами (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Статтю присвячено дослідженню засобів мовної концептуалізації емоцій та почуттів, зокрема любові та симпатії; визначено специфіку семантичної організації паралінгвальних фразеологічних одиниць, з’ясовано характер реалізації культурно зумовлених конототивних значень у їх семантиці, окреслено особливості їхньої посиленої емоційності.
Keywords: емоція; почуття; емоційна семантика; паралінгвальний (мімічний) фразеологізм