Типологія фразеологізмів з компонентом-фаунонімом (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Стаття присвячена проблемі створення типології фразеологізмів з компонентом-фаунонімом в українській мові, яка ґрунтується на формуванні в межах того чи того етнокультурного угруповання стійких мовних структур, кожна з яких через наявність особливої внутрішньої форми пов’язана із дискурсивно стереотипною комунікативно-прагматичною ситуацією.
Keywords: зоонім; фразеологічна одиниця; фаунонім; анімалізм; зоофразеологізм; стереотипний зооморфний еталон; партонім