Український діалектний фразеологізм лапати зайця та його інослов’янські паралелі (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглянуто внутрішню форму українського діалектного фразеологізму лапати зайця ‘говорити (робити) дурниці’ на фоні схожих у структурно-компонентному і семантичному відношенні зворотів у споріднених слов’янських мовах; установлено архаїчну символіку слова-компонента заєць, яка характеризується амбівалентними ознаками.
Keywords: фразеологія; діахронічний аналіз; структурно-семантична модель; слова-символи; народна духовна культура