Специфіка пристосування запозичених агроекономічних термінів до категорії роду (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розкрито особливості адаптації запозичених агроекономічних термінів до категорії роду і встановлено, що вони набувають родових ознак в українській мові автоматично та формально, здебільшого за фонетичним оформленням. З’ясовано на прикладі аналізованих термінів, що не існує відповідності у вираженні категорії роду в мові-реципієнті та в мові-донорі.
Keywords: запозичений термін; мова-реципієнт; мова-донор; граматичний рід