Загальнотеоретичні підходи до розгляду ірреальної модальності в слов’янських мовах (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглядається значущість обмеження поняття модальність інваріантними значеннями реальність / ірреальність, окреслюється зміст терміна ірреальність, установлюється співвідношення понять спосіб – форма – засіб як необхідних складників адекватного опису ірреальної модальності в слов’янських мовах.
Keywords: ірреальна модальність; об’єктивна модальність; реальність / ірреальність; спосіб вираження модальності; форма вираження модальності; засіб вираження модальності