Конденсація в українській оселі матеріальної та духовної культури народу (на матеріалі фразеології) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті встановлено семантичний спектр фразеологізмів з концептом хата з урахуванням його лексичних і символічних значень; на основі фразеологізмів із зазна-ченим вище концептом з’ясовано важливість рідної домівки для українців; окреслено риси українського національного характеру, відбиті в аналізованому матеріалі.
Keywords: фразеологізм; концепт; компонент; ментальність; культура