Лінгвософське осмислення природної стихії вогонь: етимологічний та семантичний аспекти (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Стаття присвячена лінгвософським проблемам, які торкаються феномену репрезентації архетипних уявлень у мові. Крізь призму фактологічних знань лінгвістики, філософії, культурології, когнітології аналізується архетипний концепт вогонь, його поняттєва і культурна складові.
Keywords: архетипний концепт; вогонь; семантична сфера; семантичне наповнення; етимологічний шар