Обрядова лексика україномовних говорів західної частини Кубані в етнолінгвістичному аспекті (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Предметом аналізу у статті є  лексика весільного обряду Кубані на  фоні української народної лінгвокультури з позиції етнолінгвістичного дослідження. Зіставлення споконвічній традиції і культури вторичного утворення дозволяє виявити механізми формування культур пізнього типу, виявити зміну культурних парадигм, зміни в аксіологічній системі обряду, репрезентованих  у вербальному і символічному коді обряду.
Keywords: термінология весільного обряду; механізми формування локальних культур пізнього утворення; етнолінгвістичний аналіз