Синтаксичні ресурси діалогічної організації науково-навчальних текстів (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті визначено й схарактеризовано основні синтаксичні засоби, які виконують когнітивну функцію, створюють комунікативний ефект внутрішньої діалогізації мовлення; збільшують інформативність науково-навчального тексту й реалізують загальну тенденцію до скорочення надлишковості в мові; забезпечують адекватний перлокутивний ефект.
Keywords: автор; адресат; синтаксичні засоби діалогічної організації; науково-навчальний текст