До питання мовної політики в Україні (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Одним із основних виявів самоутвердження нації є державний статус її мови, функціонування державної мови в усіх сферах суспільного життя. Для цього слід впроваджувати державну мовну політику відповідно до конституційних норм та міжнародно-правових зобов’язань України. Дослідження є фрагментом наукової теми «Вивчення цінностей у системі науки та культури», виконуваної кафедрою суспільних наук та українознавства Буковинського державного медичного університету.
Keywords: державна (офіційна) мова; європейські мови; мовна політика; україномовне середовище; функціонування державної мови