Запозичення англомовних алюзивних неологізмів як стратегія українського медіа-мовлення (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглянуто за тематикою запозичення англомовних алюзивних неологізмів 1990-х – 2000-х років, виявлено різновиди алюзії в них, проаналізовано роль і місце таких запозичень в українській мові.
Keywords: неологізм; запозичення; історична алюзія; філологічна алюзія; подвійна історично-філологічна алюзія