Стилістичні функції складних безсполучникових речень у поезії В. Симоненка (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті досліджено стилістичну роль складних безсполучникових речень у поетичних творах В. Симоненка. Визначено, що безсполучникові конструкції приховують у собі великі експресивні можливості: підсилюють ритмічність тексту, створюють стилістичну синтаксичну фігуру – асиндетон, яка (залежно від структурно-семантичного типу речення) може бути засобом поетичної градації, образного паралелізму чи антитези.
Keywords: безсполучникові складні речення; експресивність; асиндетон; градація; паралелізм; антитеза