Експресивне вираження лінгвоконцепту УКРАЇНА в літературі українського резистансу 40 –50-х років ХХ століття (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті розглянуто особливості експресивного вираження лінгвоконцепту УКРАЇНА в літературі українського резистансу 40 – 50-х років ХХ століття. Проаналізовано найменування України з різними емотивно-оцінними конотаціями, а також тропеїчні та фігуральні структури мови, що породжують нові асоціативно-образні смисли концепту УКРАЇНА.
Keywords: лінгвокультурний концепт УКРАЇНА; експресивність; оцінка; українська література резистансу