Функціонально-стилістичний потенціал трансформованих фразеологізмів у публіцистиці М. Грушевського (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Статтю присвячено дослідженню індивідуально-авторської обробки усталених мовних засобів у публіцистиці М. Грушевського. Здійснено аналіз основних типів структурно-семантичної трансформації фразеологізмів, з’ясовано їх функціонально-стилістичне і прагматичне навантаження.
Keywords: фразеологізм; структурно-семантична трансформація; стилістична функція; прагматичний ефект