Прагматична орієнтація образних порівнянь у мовотворчості Ліни Костенко (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті досліджуються образні порівняння, засвідчені в поетичній творчості Ліни Костенко; аналізуються їхні семантичні, формально-граматичні та прагматичні особливості. Зроблено спробу систематизувати порівняння залежно від репрезентації спродукованих образів; з’ясовано особливості актуалізації відповідних знань, закодованих в образних порівняннях.
Keywords: образне порівняння; семантика; формальна структура; суб’єкт; ознака; образ; прагматична орієнтація