Вербалізація опозиційних компонентів концепту земля (на матеріалі українського поетичного дискурсу другої половини ХХ століття) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті представлено особливості мовного втілення та семантичного наповнення тих компонентів концепту земля, які формують бінарні протиставлення. Одинадцять пар семантичних опозицій ілюструють дуальну природу концепту, його суперечливість.
Keywords: концепт; вербалізація концепту; компонент концепту