Конвенційність кольору як ознака прототипності (на матеріалі поезії Т. Шевченка) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
Для виділення прототипних колірних ознак необхідно визначити їх референтну сферу. У статті досліджуються основні принципи семантичної сполучуваності номенів кольору з іменниками на рівні класів і окремих лексем.
Keywords: прототип; колірна ознака; сполучуваність