Поетичний синтаксис Миколи Кузьменка (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2011)
У статті висвітлюється організація мовних засобів поетичного синтаксису самобутнього сатирика й гумориста, твори якого ґрунтуються на живомовній основі та народнопісенній ритмомелодиці Степової України  кінця ХІХ – початку ХХ століття.
Keywords: поетичний синтаксис; синтаксичні конструкції; народнопісенна ритміка; живомовні елементи