Бінарні вторинні словосполучення в українській біологічній лексиці (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті розглянуто основні структурно-синтаксичні характеристики біологічних бінарних словосполук. У терміносистемі біології виокремлено дві групи бінарних метафоричних та метонімічних найменувань: субстантивно-субстантивні та субстантивно-ад’єктивні.
Keywords: бінарне словосполучення; метафоризоване слово; метонімізоване слово; метафоризатор; метонімізатор