Проблема мотивованості власних назв (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
Статтю присвячено розглядові проблеми мотивованості ергонімів у контексті семантичного статусу пропріативів. Автор виділяє чотири основні типи мотивованості власних назв: описову, метонімічну, метафоричну та символічну. Крім того, простежується зв’язок між типом мотивованості та виконуваною онімом функцією.
Keywords: мотивованість; ергонім; метонімія; метафора; символ