Сполучуваність і синтаксичні функції дієслівних лексем (на матеріалі «Історії української літератури» М. Грушевського) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
Стаття присвячена синтагматичному рівню системного вивчення лексики. У ній розглядаються закономірності семантико-синтаксичної сполучуваності дієслів, досліджується зв’язок між валентністю, синтаксичними функціями та позицією лексичних одиниць у реченні.
Keywords: дієслово; валентність; позиція; сполучуваність; закономірності синтаксичних зв’язків