Виражальний потенціал концептуалізованих слів у поетичному мовленні Т. Шевченка (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті розглядається  явище семантичної трансформації лексеми «могила» в її образно-концептуальному використанні, інтерпретується взаємодія концептів ХАТА / МОГИЛА як опозитивного біному.
Keywords: концепт; семантична структура слова; семантична трансформація; конотація