Безпідставність уживання англізмів різних семантичних груп у текстах публіцистичного стилю (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті розкрито функціонування деяких англійських запозичень, які мають негативний уплив на лексичну систему української мови. Доведено ілюстративно, що під час добору англомовної лексики автори публіцистичних тестів керуються в основному мовною модою, ігноруючи орфографічні норми української мови.
Keywords: англійські запозичення; публіцистичний стиль; негативний уплив; орфографічні норми