Функціональне призначення антипофори в інформаційному мовленні (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті розкрито комунікативно-прагматичні функції антипофори (риторичної фігури − запитання й відповідь). З’ясовуються особливості та доречність використання антипофори у власне інформаційних і коментарних текстах.
Keywords: антипофора; комунікативно-прагматичні функції; власне інформаційний текст; коментарне мовлення