Особливості функціонування перифрази як засобу вираження оцінності в сучасних публіцистичних та інформаційних текстах (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті визначено стилістичні функції перифрази в публіцистичних та інформаційних текстах; досліджено особливості функціонування перифрастичних зворотів як засобу вираження оцінності в різних жанрах публіцистичного та інформаційного стилів.
Keywords: перифраза; перифрастичний зворот; перифраза-заголовок; оцінка; оцінна функція; оцінний засіб