Студіювання у вишах категорій «підтекст» і «контекст» (на прикладі антології «Декамерон») (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті описано сучасне студіювання у вишах категорій «підтекст» і «контекст», визначено основні напрями в методиці навчання лінгвістичного аналізу тексту студентів філологічного факультету. На прикладі антології «Декамерон» доведено, що в постмодерній літературі двотисячних з’явилися певні тенденції щодо передачі категорій «контекст» і «підтекст» на різних мовних рівнях.
Keywords: підтекст; контекст; мовознавчий і літературознавчий аналіз художніх текстів; лінгводидактика; методи навчання