Роль «Історичної граматики української мови» в підготовці вчителя-словесника (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті йдеться про роль «Історичної граматики української мови» в підготовці майбутніх учителів-словесників; аналізуються історичні процеси, передусім фонетичні, що сприятимуть кращому засвоєнню програмового матеріалу, зокрема під час вивчення історичних чергувань, спрощення у групах приголосних і т. ін.
Keywords: історична граматика; історичні коментарі; фонетичні процеси; філологічна підготовка