Дещо про українські прізвища та їхню денаціоналізацію (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті йде мова про українські прізвища, їхні характерні фонетичні, словотвірні та лексичні особливості; установлено мотиваційні відношення між дериваційною базою та похідним антропонімом; основний акцент зроблено на патронімічні прізвища та прізвища, пов’язані з професійною діяльністю; виявлено шляхи їхньої денаціоналізації.
Keywords: прізвище; антропонім; словотвірні особливості; похідна одиниця; дериваційна база; денаціоналізація