Поетичні паралелі сонетаріїв Е. Спенсера та І. Франка (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
Описано поетичні паралелі в сонетах англійського поета Е. Спенсера та українського поета І. Франка (збірка «З вершин і низин»). Характеризується сприйняття митцями суспільного призначення поезії і ролі поета в літературі; цінності людського життя, узаємозалежність людини і природи, пріоритету громадянських ідеалів, людське кохання.
Keywords: Відродження; гуманізм; сонет; Е. Спенсер; І. Франко