Антонімічний контраст у прозі В. Шевчука (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті на конкретному ілюстративному матеріалі доведено, що на структурно-семантичному та функціональному рівнях основним засобом вираження контрасту є антонімія. У прозі В. Шевчука антонімічні одиниці (як загальномовні, так і контекстуальні) зумовлені особливостями світогляду письменника і його індивідуальною манерою мовотворчості.
Keywords: антонімічний контраст; міжчастиномовна антонімія; антитеза; оксюморон; афористичність