Лексика латинського походження в публіцистиці М. Грушевського (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
Статтю присвячено дослідженню лексичних запозичень латинського походження в публіцистичній спадщині М. Грушевського; здійснено аналіз семантичного складу й функціональних особливостей латинізмів, з’ясовано їх стилістичний статус у сучасній літературній мові.
Keywords: запозичення; латинізм; термін; детермінологізація; мовна норма