Уплив англомовних запозичень на лексичний склад текстів публіцистичного стилю (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2010)
У статті аналізується основне призначення англійських запозичень у публіцистичних текстах. Незважаючи на деякі позитивні сторони, шкідливість англізмів виявляється у їх надмірному або недоречному використанні, що може супроводжуватися витісненням питомої лексики. Найкраще цей процес простежується в текстах публіцистичного стилю.
Keywords: англійські запозичення; позитивний вплив; шкідливість; публіцистичний стиль