Структурно-семантичні особливості мімічних фразеологізмів (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2009)
У статті йдеться про структурно-семантичні особливості одного з різновидів паралінгвістичних фразеологізмів, зокрема мімічних, у яких зафіксовано мовний досвід народу, стереотипність його мислення, відображено емоційно-вольову сферу життя, інакше кажучи, закодовані етнопсихологічні характеристики; мімічні фразеологізми диференційовано відповідно до особливостей  погляду, виразу очей, мімічних реакцій, у яких беруть участь окремі частини обличчя, а також дій, що виражають фізіологічні зміни обличчя.
Keywords: паралінгвістичний фразеологізм; мімічний фразеологізм; мімічна реакція; фізіологічні зміни