Церковнослов’янські запозичення в публіцистиці Михайла Грушевського (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2009)
У статті йдеться про соціальну реабілітацію старослов’янської спадщини в українській мові кінця ХІХ – початку ХХ ст.; здійснено аналіз фонетичних, структурно-семантичних та функціонально-стилістичних особливостей церковно-книжної лексики в публіцистичному доробку Михайла Грушевського.
Keywords: старослов’янські запозичення; фонетичні, словотвірні, лексичні церковнослов’янізми; стилістична функція