Лексичні архаїзми у творчій спадщині Івана Нечуя-Левицького (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2009)
У статті йдеться про різні тематичні (лексико-семантичні) поля і групи лексичних (матеріальних і стилістичних) архаїзмів, репрезентовані творчою спадщиною І. Нечуя-Левицького,  які віддзеркалюють передусім історичні та культурні надбання українського народу. Вивчення лексичних архаїзмів на матеріалі художнього доробку письменника розглядається як таке, що сприятиме збагаченню словникового запасу учнів, кращому розумінню програмних творів.
Keywords: лексичний архаїзм; матеріальний архаїзм; стилістичний архаїзм; застаріла лексика