Стилістичні функції англізмів різних семантичних груп у текстах інформаційного стилю (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2009)
У статті йдеться про вживання стилістично забарвленої англійської лексики в текстах інформаційного стилю, визначаються найчастотніші семантичні групи узуальних англізмів та функціонально-прагматичний потенціал. Оказіональні англізми розглядаються як особливий різновид запозичень, які характеризуються більшим експресивним потенціалом, ніж узуальні лексеми, і мають великий вплив на культуру мовлення.
Keywords: інформаційні тексти; узуальні англійські запозичення; оказіональні англізми; стилістичні функції