Екокосмізм як вимір світогляду української нації (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2009)
Статтю привячено питанню мовної реалізації ідеї екокосмізму в українській культурі, формування екологічної етики особистості виражальними засобами мови. До категорії концептів, що здатні викликати в мовця реакцію культурологічного характеру, віднесено концепт природа. Визначено й проаналізовано структурно-семантичні особливості висловлювань-приписів, висловлювань-оцінок та естетичних висловлювань.
Keywords: культура; ментальність; екокосмізм; мова етики; концепт