Принципи навчання фонетики української мови (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2009)
У статті визначено сучасні принципи навчання фонетики на етапі поглиблення, узагальнення та систематизації знань з української мови, обґрунтовано особливості реалізації загальнодидактичних, лінгводидактичних та специфічних принципів з урахуванням провідних підходів навчання. Виокремлено принцип текстоцентризму, особливість якого полягає у вивченні української мови на основі тексту.
Keywords: принципи навчання української мови; загальнодидактичні принципи; лінгводидактичні принципи; специфічні принципи; принцип текстоцентризму