Деетимологізація в українській мові (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2008)
У статті йдеться про деетимологізацію як один із семантичних процесів, який модифікує основу  лексичного значення і, відповідно, позначається на морфемний структурі слова. Через зіставлення історично споріднених одиниць  реконструюються найдавніші форми, виявляються ті зміни, які відбулися у відповідних словах у процесі їхнього функціонування в мові, а також з’ясовуються первинні словотвірні зв’язки.
Keywords: деетимологізація; мотивація; похідна / непохідна основа