Лексико-фразеологічні засоби вираження емоційно-оцінної функції газетних заголовків (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2008)
У статті здійснено вивчення мовних особливостей газет, засвідчено посилення емоційно-експресивно-оцінної функції заголовків завдяки залученню арсеналу розмовних лексико-фразеологічних засобів, закладених у мовній системі близькоспоріднених мов. Засвідчено переважно виправдане їх використання, вмотивоване стилістичним завданням та авторським задумом.
Keywords: розмовно-просторічна лексика; жаргонна лексика; лексична сполучуваність слів; фразеологічні одиниці