Формування естетичного світогляду учнів на уроках української мови в контексті національної культури (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2008)
У статті розглянуто естетичне підґрунтя формування гармонійної особистості учня сучасної української школи. Автор доводить, що реалізація соціокультурної змістової лінії навчання української мови неможлива без урахування ряду чинників, зокрема вироблення естетичних понять, створення умов, за яких відбувається інтеріоризація естетичної вимоги в самовимогу.
Keywords: соціокультурна змістова лінія навчання; естетичний смак; естетична емоція; естетичний світогляд; національна культура